ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нидерландия дава бронирани гаубици на Украйна

германска бронирана гаубица германия panzerhaubitze 2000

Правителството на Нидерландия ще предостави "ограничен брой" бронирани гаубици на Украйна в подкрепа на военните усилия на Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки нидерландската информационна агенция AНП. Тя се позовава на министърката на отбраната Кайса  Олонгрен.

Гаубиците германско производство, описани като едни от най-мощните, с които разполага нидерландската армия, ще бъдат доставени в сътрудничество с Германия, която ще осигури обучение и боеприпаси.

Австралия предоставя допълнителна военна помощ на Украйна под формата на гаубици и боеприпаси, обявиха австралийският премиер Скот Морисън и австралийският министър на отбраната Питър Дътън, предаде ДПА.

Военната помощ е в размер на 26,7 милиона австралийски долара (19,1 милиона щатски долара). Украйна ще получи шест гаубици М777 с боеприпаси за тях.

С тази допълнителна помощ австралийската военна помощ за Украйна става 225 милиона щатски долара. Страната предостави на Украйна и хуманитарна помощ в размер на 65 милиона щатски долара, както и 70 000 тона въглища за производство на електроенергия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *