ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пентагонът не потвърждава, че шефът на руския генщаб е ранен

Валерий Герасимов

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов е бил миналата седмица на фронта в Донбас в Източна Украйна, твърди неназован високопоставен представител на Пентагона, предаде Франс прес. Той обаче не може да потвърди слуховете, че Герасимов е бил ранен.

Представителят заяви, че в продължение на няколко дни миналата седмица Герасимов е бил в Донбас. "Не мислим, че той все още е там. Мислим, че си е тръгнал и че се е върнал в Русия. Не можем да потвърдим информациите, според които той е бил ранен", заяви представителят.

Съветник на украинския вътрешен министър Антон Герашченко заяви вчера, че много руски офицери са били засегнати при експлозия в Изюм, в Източна Украйна и добави, че Герасимов е бил там.

Представителят на Пентагона заяви, че руските сили имат ограничен напредък в битката си с украинците в Донбас и определи този напредък като анемичен. Според него руснаците например са поели контрол върху села и после са го изгубили. Руските военни били деморализирани и страдали от хаотично командване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *