ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Под “превантивен удар” по Русия Зеленски разбирал санкции

Зеленски

Предлагайки нанасянето на "превантивен удар" срещу Русия по време на дискусията си с представители на австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", украинският президент Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции, които да предотвратят всякакво използване на ядрени оръжия, заяви днес негов говорител, цитиран от Ройтерс. 

Тази сутрин руският външен министър Сергей Лавров каза, че думите на Зеленски потвърждават необходимостта от провеждането на т. нар. "специална военна операция“ в Украйна.

"Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия и сега навсякъде ви се привиждат ядрени удари, дори когато не става въпрос за такива“, написа Сергий Никифоров във "Фейсбук“.

"Президентът говори за периода до началото на руската инвазия на 24 февруари. Тогава трябваше да се наложат превантивни мерки, с които да се попречи на Русия да започне войната. Нека ви напомня, че единствените мерки, за които се говореше тогава, бяха превантивните санкции", обясни говорителят на Зеленски.

Никифоров допълни, че "единствено терористичната страна Русия си е позволявала" намеци за използването на ядрено оръжие. "Никога няма да чуете подобни призиви от нас", подчерта той.

Изявлението на украинския президент Володимир Зеленски за нанасяне на превантивен удар срещу Русия потвърждава заплахата, която представлява Киев, и необходимостта от специалната военна операция, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров. 

"Вчера Зеленски призова своите западни господари да нанесат превантивен ядрен удар срещу Русия. По този начин въпросната фигура представи по същество пред целия свят очевидни доказателства за заплахите, породени киевския режим, за чието неутрализиране беше започната и специалната военна операция", каза руският външен министър на заседание на представители на управляващата партия "Единна Русия".

Вчера украинският президент заяви по време на дискусия с австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", че НАТО трябва да нанесе удари срещу Русия, за да предотврати каквото и да било използване на ядрено оръжие. Зеленски не поясни какви точно удари има предвид, отбелязва Ройтерс. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *