ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Помощта от САЩ за Украйна надхвърли 20 млрд. долара

лойд остин

Размерът на военната помощ на САЩ за Украйна надхвърли 20 милиарда долара, обяви американският министър на отбраната Лойд Остин. Той обаче даде уверение, че от Вашингтон ще продължат да помагат на Украйна.

"Към момента сме предоставили над 20 милиарда долара помощ за Украйна. Чухте ни да казваме: "Ще продължим да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", подчерта директорът на Пентагона по време на пресконференция в Индонезия, цитиран от "Ройтерс".

Преди изявлението на Лойд Остин бе съобщено, че размерът на военната помощ за Украйна надвишава 18 млрд. долара. През септември Пентагонът подписа договори с оръжейни компании на стойност $1.2 млрд. с цел попълване на запасите от оръжия след доставките за Украйна.

По информация на Си Ен Ен през ноември вече се е наблюдавало изчерпване на някои оръжия и боеприпаси от военните запаси в Съединените щати. От Пентагона отчитат, че армията се нуждае от снаряди с калибър 155 mm, зенитни ракети Stinger, противорадиолокационни ракети HARM, ракети GMLRS и противотанкови ракети Javelin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *