ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Русия създава международен трибунал за престъпления на украинци

Бастрикин

Русия ще учреди международен трибунал, в който ще подведе под отговорност над двеста украинци, обвинени в престъпления срещу човечеството.

Това обяви председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин в интервю за "Росийская газета". Той обясни, че Трибуналът ще бъде ръководен от международни организации, в които членуват Русия и нейни партньори. За участие в Трибунала вече са изявили желание няколко държави, сред които Боливия, Иран и Сирия.

Бастрикин добавил, че освен срещу украинци в момента текат разследвания и срещу граждани на Великобритания, Канада, Нидерландия и Грузия , които са участвали във войната на страната на Украйна.

Двама британци и един марокански гражданин вече са получили смъртна присъда в съд в Донецка област, като в момента присъдите им са обжалвани.

Самата Русия е изправена пред над хиляда и триста наказателни процедури срещу около четиристотин души в Международния наказателен съд за престъпления срещу цивилното население в Украйна. В предварителните разследвания за виновни са признати над 220 души.

В същото време днес бе разпространена статистика от службата на главния прокурор на Украйна, че към датата 25 юли в страната му заради агресията на Русия са загинали 358 деца, а други над 686 са били ранени.

В резултат на бомбардировките и обстрела са нанесени щети на 2188 учебни заведения. От тях 221 са напълно унищожени.

По официална информация най-много от пострадалите са в Донецка област – 362 деца. Ранените в Харковска област са 194, в Киевска – 116, Черниговска – 68, Луганска – 61, Николаевска – 55, Херсонска – 54, Запорожка – 40 деца.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *