ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Руснаците разрушили ключова инфраструктура в Херсон

Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили са разрушили ключова инфраструктура в Херсон, преди да избягат оттам. "Преди да избягат от Херсон, окупаторите разрушиха цялата критично важна инфраструктура – комуникации, водоснабдяване, електроснабдяване, отопление", посочи той. "Руснаците навсякъде имат една и съща цел, да унижат хората възможно най-много. Но ние ще възстановим всичко, вярвайте ми", допълни Зеленски в своето обръщение.

Президентът каза, че украинските сили са обезвредили и 2000 експолозиви, снаряди и мини в града. Той съобщи, че украинските сили са отвоювали контрола върху близо 60 населени места в Херсонска област.

Около 200 украински полицаи са разположени сега в Херсон, за да документират, както заяви ръководителят на националната полиция Игор Клименко, престъпленията на руските окупатори и да издигнат пропускателни пунктове по пътищата, предаде Франс прес.

За Донецка област в обръщението си Зеленски изтъкна, че там се водят ожесточени сражения и че там е истински ад. "Но нашите части защитават храбро, те оказват съпротива на ужасяващия натиск на окупаторите, запазват нашите отбранителни линии", добави президентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *