ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

САЩ започнаха федерално разследване срещу Илон Мъск

Илон Мъск

Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск поради неговите действия, свързани с офертата му за закупуването на "Туитър" (Twitter Inc.) за 44 милиарда долара. Това става ясно от документ, депозиран в съда от технологичната корпорация, която притежава едноименната социална мрежа, информира Ройтерс.

В документа е отбелязано, че срещу Мъск тече разследване, но не се посочва нито причината за него, нито кои федерални власти го провеждат. 

Технологичната компания, която през юли заведе дело срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката в съответствие с предварителното споразумение, обяви, че адвокатите на Мъск са отказали да й предоставят документи, които тя е поискала, твърдейки, че те са предмет на "следствена тайна".

В края на септември адвокатите на мултимилиардера са представили искане, в което са посочили "списък с поверителни документи", които не трябва да бъдат представени, обяви "Туитър". Те включват "работен вариант" на електронно писмо от 13 май до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и т.н. – бел. ред.), предназначена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за защитата на потребителите и за спазване на правилата на конкуренцията.

Документът, депозиран от "Туитър", представлява искане към съдия от щата Делауеър да нареди на адвокатите на Мъск да представят документите. Той е внесен на 6 октомври. Това става в деня, в който съдията обяви, че временно спира хода на съдебния процес, след като по-рано беше съобщено, че мултимилиардерът е решил да не се отказва от сделката за закупуването на технологичната компания, припомня Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *