ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Синдикатите в Европа на протест заради високите цени

акула

Синдикатите в цяла Европа организират различни протестни действия заради високите разходи за живот и недостигащите доходи, които изостават от бързите темпове, с които инфлацията расте.

Пред сградата на Европейския парламент утре (5 октомври) Европейската конфедерация на профсъюзите организира демонстрация с апел: “Прекратете кризата с разходите за живот: увеличете заплатите и обложете печалбите!”

В нея ще участват работници от Белгия, Франция, Румъния, Испания, Швейцария, заместник-генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Естер Линч и представители на други европейски синдикални федерации. Символ на акцията е акулата Алчен – символ на една от причините за кризата: компаниите, които реализират огромни печалби, които изяждат заплатите на обикновените работещи хора.

Европейската конфедерация на профсъюзите и нейните членове призовават ЕС и националните правителства за решителни действия за излизане от кризата.

Конфедерацията организира онлайн петиция на няколко езика, към която всеки може да се присъедини. С нея се настоява за ръст на заплатите и изпълнение на план от 6 точки за справяне с кризата.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *