ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Скопие подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Северна Македония Скопие

Република Северна Македония изцяло подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Нашите институции следят случващото се около Украйна, свързано с разполагането на въоръжени сили от страна на Руската федерация по границата, изтъкна министърът на отбраната на Северна Македония Славянка Петровска по ТВ24, съобщи специално за БТА агенция МИА. 

Тя добави, че страната подкрепя усилията на НАТО и ОССЕ за превъзмогване на напрегнатата ситуация.

Разполагането на въоръжени сили от страна на Русия са провокативни и дестабилизиращи действия, които намаляват сигурността на европейския континент, заяви Петровска и добави, че стабилността на Европа трябва да бъде цел на всички.

Министърът на отбраната информира, че правителството и отговорните институции са в пълна координация с цел защита на сигурността на македонските граждани.

Нашите институции предприемат всички мерки за защита на македонските граждани. В координация сме с отговорните институции, отговарящи за сигурността на гражданите в държавата и извън нея, изтъкна Петровска.

Тя добави, че се поддържа постоянна комуникация с колегите от правителството и се координират всички дейности, които ще бъдат предприети в предстоящия период.

Нашата твърда позиция, на която държим, е че недвусмислено спазваме Вашингтонския договор и всички фундаментални договори, които гарантират сигурността на Европа. Това за нас е водещ приоритет, подчерта Петровска и добави, че Северна Македония като страна-членка на НАТО призовава всички страни да направят същото, тъй като разгарянето на конфликт не може да допринесе за подобряване на сегашната ситуация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *