ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

След протестите Китай смекчава ковид ограниченията

китай пекин ковид коронавирус

Китай ще позволи на хората с положителни проби за ковид да се карантинират у дома при определени условия, предаде Ройтерс, цитирайки два запознати източника. През следващите дни ще бъдат обявени допълнителни мерки, според които ще стане ясно как ще се случи това.

Не всеки с положителна проба за коронавирус ще може да се карантинира в дома си. Смекчаването на изискванията се отнася за бременни жени, възрастни и хора със съпътстващи заболявания.

Контактните лица на болните с ковид също ще имат право да се карантинират у дома, ако средата там отговаря на определени условия, казаха източниците. Властите ще засилят и използването на  антигенни тестове, ще намалят масовото тестване и тестването с нуклеинова киселина. Националната здравна комисия не пожела да даде коментар.

Няколко града в Китай премахват локдауните на районно ниво въпреки новите случаи на коронавирус. По-малко от 24 часа след бурните протести в Гуанджоу властите в поне седем района на производствения център северно от Хонконг казаха, че премахват временните локдауни. Властите в един от районите казаха, че ще позволят провеждането на присъствени учебни занятия, а ресторантите, киносалоните и други бизнеси ще отворят отново.

Някои промени се прилагат без голяма гласност. Източен район на Пекин позволи на хора с леки ковид симптоми да се изолират у дома, според новите правила, издадени от кварталната комисия, уточнява Ройтерс. Съседите по етаж, както и три етажа над и под домакинството, в което има болен, също ще могат да се карантинират по домовете си. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *