ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Туитър” уволнява половината си служители

туитър

Компанията "Туитър" ще освободи близо половината от служителите си по света. Това става ясно от документ, разпратен на служителите, с който те са уведомени, че вече не са част от компанията, съобщава АФП.

Компанията, която наброяваше близо 7500 служители към края на октомври, сега е започнала вълна от уволнения по целия свят. Тя вече обяви, че затваря временно свои офиси.

"Туитър" беше купен от милиардера Илон Мъск миналата седмица. Собственикът на SpaceX и Tesla Илон Мъск придоби Twitter за 44 милиарда долара. Той обеща да модернизира социалната мрежа, като я направи отворена за всякакви мнения.

Обяви постепенно връщане на изтритите преди това акаунти, включително на Доналд Тръмп, и вече успя да уволни мениджърския екип. Сред инициативите на Мъск е платен абонамент за верифицирани акаунти. Очевидната и бърза промяна в политиката на компания, която често е обвинявана, че е симпатизант на Демократическата партия, повдига въпроса дали промяната в собствеността може да повлияе на резултата от изборите.

Самият Мъск в петък се оплака в своя акаунт, че вече е изправен пред огромен спад в приходите поради натиск върху рекламодателите от страна на социални активисти. Бизнесменът, който по-рано обяви, че не е купил социалната мрежа с цел финансови облаги, обясни, че противно на опасенията компанията не е променила нищо в политиката за модериране на съдържанието. „Направихме всичко, за да успокоим активистите… Те унищожават свободата на словото в Америка“, коментира бизнесменът.

Фактът, че най-богатият човек на планетата вече е начело на една от най-големите платформи за политически дискусии, не е притеснителен за Европейския съюз, защото общността разполага с необходимите регулаторни рамки, които да не позволят злоупотреби, обяви Юлиан Рингхоф от Европейския съвет за външна политика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *