ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

В Скопие продължават протестите срещу френското предложение

протест скопие

За днес (11 юли) в Скопие отново е обявен протест срещу т.нар. френско предложение. Вчера демонстрацията в столицата на Северна Македония срещу предложението на Европейския съюз за преговорна рамка премина без напрежение и с познатата реторика, предаде БТА.

Шествието тръгна от сградата на правителството, през министерството на правосъдието до сградата на парламента, с известния вече транспарант с надпис "Ултиматум-не, благодаря", знамена на Република Северна Македония, и такива със звездата на Вергина и плакати "Все пак ще победим", "Спрете българизацията" и "Ние не преговаряме с фашисти". Бившият посланик на страната Мартин Треневски беше единият от ораторите пред парламента, който заяви: "Нека разберат кървавите фашисти, че Македония няма да се предаде. Всеки македонец осъжда тази версия на френското предложение и трябва да попречим на този мрачен сценарий, който цели унищожаване на македонската нация."

Малко над час продължи протестът, който освиркваше всяко споменаване на имената на македонски политици, но и на френския президент Еманюел Макрон. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *