ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вархей: Северна Македония трябва да успее по пътя към ЕС през юни. 

Оливер Вархели Вархей

От срещата на върха в рамките на инициативата „Отворени Балкани” еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей заминава за София, за да работи за намиране на решение, "стига да има и най-малък шанс", обяви той в интервю за македонската телевизия Сител. 

На въпрос дали Северна Македония и Албания могат да бъдат разделени по европейския път, ако през юни страната не получи дата за преговори за членство в ЕС, Вархей отговори: Северна Македония трябва да успее по пътя към ЕС през юни. 

„Докато има и най-малък шанс, ще продължа да работя. Оттук заминавам веднага за София и ще продължа да работя за решение през юни. Работим много тясно с френското председателство. Ние няма да оставим нито един непреобърнат камък, за да завършим това. Френското председателство е изключително ангажирано и президентът Макрон лично взима участие. Мисля, че всички искаме приемлив и за двете страни резултат, с който да продължим напред и най-накрая да проведем първата междуправителствена конференция и процеса на присъединяване на Северна Македония”, каза Вархей.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *