ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Вицепрезидент на “Газпромбанк” избяга от Русия в Украйна

Игор Волобуев

Вицепрезидентът на "Газпромбанк" Игор Волобуев е заминал от Русия за Украйна и смята да се включи в териториалната отбрана. Пред изданието "Инсайдър" той  сподели, че се е родил в с. Ахтирка в Сумска област и е решил да се върне в Украйна, за да защитава родината си.

"Не можех повече да бъда в Русия. Аз съм украинец по националност, роден съм в Ахтирка, вече не можех да наблюдавам отвън какво прави Русия с моята родина. Посещението ми е като покаяние, искам да се изчистя от руското си минало. Искам да остана в Украйна до победата", каза Волобуев.

Той отбеляза, че от 2004 г. иска да се върне в Украйна, но не могъл да направи това по семейни причини.

Волобуев нарече агресията на Русия срещу Украйна военно престъпление.

"Това е престъпление от страна на Путин, руското правителство и всъщност руския народ. Защото не Путин убива украинците тук, не Путин краде тоалетни чинии, не Путин изнасилва жени. Това е руският народ. И аз, макар и украинец по националност, също нося отговорност за това. Срам ме е от това, цял живот ще се кая за това, защото нося двойна отговорност – не съм просто руснак. Аз съм роден тук, живях тук 18 години, така че отговарям двойно и тройно", каза Волобуев.

Той коментира и смъртта на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев и семейството му. Медиите, позовавайки се на Следствения комитет на Руската федерация, пишат, че топ мениджърът е убил жена си и детето си, а след това се е самоубил. Според Волобуев инцидентът е инсценирано самоубийство.

"Искам да поясня – той не беше просто вицепрезидент, той беше първият президент. Не знам какво е направил, никога не съм го познавал и не съм чувал за него преди. Знам също, че по време на предполагаемото му самоубийство той беше настоящият първи вицепрезидент на "Газпромбанк". Не вярвам да убие жена си и дъщеря си, мисля, че това е постановка. Защо? Трудно е да се каже. Може би е знаел нещо и е представлявал някаква опасност", добави Волобуев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *