ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

АГРА 2023 събира агробизнеса на Балканите в Пловдив

Най-голямото икономическо събитие за агробизнес в Югоизточна Европа – АГРА 2023, ще се проведе от днес до 25 февруари в “Международен панаир Пловдив”.

По данни от организаторите към момента близо 600 компании от 25 държави ще представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с една четвърт повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години, съобщават от мениджмънта на изложбения център. Това е 31-ото издание на международната аграрна изложба и обхваща всички сектори на земеделието: наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги в земеделието и животновъдството.

АГРА 2023 се провежда отново под егидата на Министерството на земеделието и с подкрепата на Селскостопанска академия. За втори път партньор на Международен панаир Пловдив в изложението е АГРОТЕХ – Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България.

Един от основните акценти на АГРА 2023 ще бъде прецизното земеделие, което се фокусира върху съвременните земеделски технологии и техните предимства за производителите. Посетителите на изложбата ще се запознаят с актуалните тенденции в сектора, свързани с автоматизацията и дигитализацията.

Развитието на АГРА като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата. Комисия от видни експерти и учени отново ще разгледа и оцени технологичните новости и изделия, а най-авангардните от тях ще бъдат отличени с престижните награди на конкурса.

От 21 до 25 февруари Международен панаир Пловдив събира на АГРА 2023 всички браншове в земеделието: растениевъдство, машини и инвентар за него; сортови семена, посадъчен материал и препарати за растителна защита; животновъдство – оборудване, инсталации, съоръжения, ветеринарна медицина; сортировъчна и опаковъчна техника; съпътстващи застрахователни и финансови дейности.

Успоредно с АГРА 2023 в “Международен панаир Пловдив” се провеждат и престижните изложби ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които също привличат значителен брой посетители. Изложителите на мегафорума имат възможност да се представят пред многохилядна аудитория. Миналата година интерес към него са проявили близо 42 000 посетители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *