ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Актуализират Стратегията ни за киберсигурност

Днес, 27 януари, Министерството на електронното управление (МЕУ) и членовете на Консултативния съвет на ИКТ (Информационни и комуникационни технологии) общността одобриха приоритетните теми, по които съвместно ще работят.

Участие в срещата взеха директорите на дирекции в министерството, ръководството на Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“ и  „Информационно обслужване“ АД.

„Разчитаме на вашата проактивност, когато има важни за обществото и държавата теми, да ги обсъждаме заедно и да излизаме с общи решения,“ обърна се към директорите заместник- министърът Благовест Кирилов, който ще ръководи работата на Консултативния съвет. 

Заместник-министър Атанас Мазнев подчерта, че повишаването на мрежовата и информационна сигурност в електронното управление е една от основните цели на Министерството на електронното управление. Той обърна внимание, че екипът му вече е изготвил проект за актуализирана Стратегия за киберсигурност в България.

По време на първото заседание, двамата заместник-министри представиха приоритетите на МЕУ – Политика в областта на информационното общество и информационните технологии и в цифровата трансформация и Политика в областта на електронното управление. Също така приоритети са и Политиката в областта на мрежовата и информационна сигурност и Политиката в областта на изграждането, развитието и поддръжката на споделените ресурси на електронното управление.

Сформирани са четири работни групи, които ще подпомагат реализирането на приоритети в споменатите политики. 

Целта на Консултативния съвет е активно сътрудничество при обсъждане на законодателни инициативи, търсене и предлагане на решения по актуални теми от дневния ред на държавата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *