ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

БТПП подготвя бизнес форум с нигерийски фирми

В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе среща с Янко Йорданов, посланик на България в Нигерия, акредитиран и за Бенин, Гана, Конго и Руанда. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с дипломата предстоящи дейности и планове за разширяване на икономическото сътрудничество с африканските страни.

Посланик Йорданов информира, че се подготвя търговска мисия от Лагоската търговско-промишлена палата в България в края на април 2023 година. Той обясни, че нигерийските компании имат интереси в секторите: фармация, информационни технологии, финансови технологии, високотехнологично земеделие, хранително-вкусовата промишленост, преработвателната и консервна промишленост, образованието и минното дело.

БТПП обяви, че ще информира допълнително коя ще е точна дата на бизнес форума с нигерийските фирми, който подготвя в София.

По време на разговора бяха обсъдени и възможности за взаимодействие между БТПП, Търговската, промишлена, земеделска и занаятчийска палата в Понт Ноар, Република Конго и Националната търговско-промишлена палата на Гана. По време на срещата стана ясно, че секторите от взаимен интерес, които могат да се развиват с партньори от Конго, са: земеделие, технологии, лека промишленост.

Компаниите, заинтересовани от установяване на контакт с партньори от Нигерия, Бенин, Гана, Конго и Руанда, могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации на e-mail: interdpt@bcci.bg, тел.: 02 8117 489.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *