ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

България и Йордания с обща програма в областта на образованието

Днес (18 януари) Министерският съвет одобри Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата между Правителството на Република България и Правителството на Хашемитско кралство Йордания за период от три години.

Новата програмна рамка включва възможности за реализиране на конкретни инициативи, провеждане на културни събития, по-тясно взаимодействие в областта на висшето образование. Също така предоставяне на стипендии за изучаване на арабски и български език, стипендии за обучение в държавни висши училища, установяване на пряко сътрудничество между научните и изследователските институции на двете страни. В рамките на общото им сътрудничество ще се насърчава взаимодействието им в образованието, науката и културата с цел обмяна на информация и реализиране на общи програми за действие.

В програмата са взети предвид реалните възможности на двете държави и съществуващият взаимен интерес за укрепване на двустранните отношения. 

Очаква се Програмата за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата между Правителството на Република България и Правителството на Хашемитското кралство Йордания да бъде официално подписана до края на първото тримесечие на 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *