ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

България подписа Декларация за надеждно цифрово бъдеще 

Благовест Кирилов

„Подписването на тази декларация е важен момент от пътя на България към пълноправно членство на страната ни в ОИСР. Още повече това се случва днес, когато президентите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета, подписаха декларацията за цифровите права на всички европейци. Днес е голям ден за всеки български гражданин и неговите права в цифровия свят.“  

Това заяви заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, който подписа от името на България, присъединяването на страната ни към Декларацията за надеждно, устойчиво и приобщаващо цифрово бъдеще на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИРС). 

Приемането на този документ стана по време на заключителната сесия на комитета по цифрова икономика, която се провежда в Гран Канария, Испания.    
Кирилов подчерта, че декларацията поставя особено значение върху цифровизацията, като процес с дълбоки и трансформиращи отражения върху обществата и икономиките. Според него този процес може да доведе до голям икономически и социален просперитет, благосъстояние и устойчивост, както и за справяне с глобалните предизвикателства. 

Държавите, които са приели декларацията, поемат ангажимента да работят заедно с всички заинтересовани страни за насърчаване на безопасна, сигурна, приобщаваща и устойчива цифрова среда, подкрепена от отворен и безплатен интернет.

В документа се подчертава водещата роля на ОИСР, като място за споделяне на знания и опит в областта на цифровите политики и практики и установяване на международно сътрудничество, поставящо хората в центъра. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *