ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вдигането на тол таксите се отлага за юли 2023 година

БГ тол

Отлагането на увеличението на тол таксите е с цел да се облекчи част от тежестта върху бизнеса в условията на висока инфлация, посочва правителството

Министерският съвет отложи с половин година заложено през 2019 година вдигане на тол таксите за изминато разстояние. Предлага се повишението да се случи от 1 юли 2023 година. Без промяна остава предложението за намалението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с около 10 процента по-ниски от сега действащите такси. Годишната винетка ще струва 87 лева, тримесечната винетка ще е 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева, а уикенд винетката – 9 лева.

“Целта на отлагането на влизане в сила на увеличенията на таксите за изминато разстояние е да се помогне за облекчаване на част от тежестта върху бизнеса в условията на висока инфлация, както и да се даде на компаниите повече време да се приспособят към нарастващите разходи. Това би могло да помогне за подкрепа на цялостната икономика и насърчаване на стабилността по време на трудната икономическа ситуация”, мотивира решението си правителството.

По-рано днес от сдружението на малките превозвачи в България обявиха, че подготвят национален протест. Собствениците на фирми с до пет камиона заплашиха да блокират с тирове всички гранични пунктове, ако държавата увеличи тол таксите за тежкотоварните автомобили от 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *