ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Вече в 5 общински болници – психологическа помощ за онкоболни


Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, директорите на столичните многопрофилни болници и Евгения Александрова – председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания представиха реализираната си програма за предоставяне на психологическа помощ като форма на палиативна грижа в петте общински здравни заведения за активно лечение. 

Инициативата се осъществява в Първа многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД, Втора многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД, Четвърта многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД, Многопрофилна болница за активно лечение „Княгиня Клементина“ – София ЕАД и в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания “Проф. д-р Марин Мушмов” ЕООД. 

„Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през стреса и тежкия период на лечение, като и да съдействаме за добрия му завършек.

Скоро, заедно с пациентски организации и експерти ще представим подробна програма за информиране и профилактика на онкологичните заболявания“, коментира Георги Георгиев.

Грижата е достъпна както за тежкоболни пациенти, така и за техните близки. Програмата е отворена за пациенти от целия град, а не само за лекуващите се в общински лечебни заведения. Координати на психотерапевтите вече са обявени на страниците на болниците, като предоставянето на психологическата помощ е напълно безплатно и се осъществява по график – всеки ден по четири часа. 

Идеята е тежкоболните пациенти да имат възможност да се обърнат към психолог, а на пациентите с онкологични заболявания психологическата помощ да се предлага задължително от страна на лекарите. Палиативната грижа не замества, а единствено допълва стандартната грижа, като така ще се комбинират усилията на широк кръг специалисти в полза на пациента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *