ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В сила са новите превозни документи за столичния градски транспорт

метро, билет, превозни документи

С влизането в сила на новите превозни документи за столичния градски транспорт валидацията е задължителна

От 1 януари 2023 година в София вече са в сила новите превозни документи – билетите 30+ и 60+. Хартиените билети отпаднаха. Може да пътувате с билети или карти само на електронен носител, както и да плащате директно с банкова карта (до цената на еднодневна карта от 4 лева). Билетът, закупен от водач, струва 2 лева. Не се продават 10 талона за 12 лева, но ако са ви останали, може да ги използвате до края на март тази година. Еднократно пътуване струва поне 1,60 лв. Целодневната карта за всички линии е 4 лева, а 24-часовата карта – 6.

Билет 30+ (1,60 лв.) и билет 60+ (2,20 лв.) позволяват прекачване в рамките на посочените минути. Пътуването може да се довърши с един билет, дори да е направено в последните секунди на последната минута.

Валидацията става задължителна и ако не е направена, ще следва глоба от 3 лева, дори и да сте с карта. Освен че билетът е застраховка за пътника, чрез валидацията от Столичната община ще могат да отчетат натовареността на линиите и пиковите часове, да се оптимизират маршрутите и услугите.

Годишната абонаментна карта е изгодна за всеки, който пътува често. Тя струва 365 лева, важи за цялата мрежа, а ако да ви се наложи да ползвате автомобил, получавате правото на безплатен буферен паркинг по системата “Паркирай и пътувай”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *