ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Девет дела срещу Twitter за възстановяване на 14 млн. щ.д. дълг

туитър

Най-малко девет дела на обща стойност над 14 милиона долара са заведени срещу Twitter за неплатени сметки. Това съобщава The Wall Street Journal.

Наемодатели, консултанти и доставчици са предприели съдебни действия през последните няколко месеца, за да им се платят повече от 14 милиона долара за извърщени от тях услуги.

Както отбелязва вестникът, тази ситуация е свързана с нарастващите финансови загуби на компанията след придобиването на Twitter от Илон Мъск.

„Това, което прави Илън Мъск, на практика симулира фалит. Той намалява разходите с мачете“, казва експертът по преструктуриране Ван Конуей.

По-рано CNBC съобщи, че Twitter продава на търг имущество, като неонова табела с логото на компанията и офис оборудване, поради свиващи се приходи и предстоящи плащания по дългове. Мъск оприличи компанията на разбиващ се самолет, „бързащ с висока скорост към земята с запалени двигатели и неработещо арматурно табло“.

Припомняме, че на 27 октомври миналата година американският бизнесмен сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter. Веднага след покупката той уволни членовете на ръководството на компанията, включително изпълнителния директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както следва от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така разпуска борда на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *