ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Директорът на болница “Св. Иван Рилски” подаде молба за напускане

умбал Иван Рилски

Един от мотивите в молбата за напускане на директора на болница “Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев е липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката

Директорът на столичната болница “Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев е подал молба за напускане. Това потвърди той пред БТА, потърсен за коментар заради информация за предстоящ протест на работещите в лечебното заведение. По думите му един от мотивите в молбата му за напускане е липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката. Д-р Дечев каза, че не му е оказван политически натиск да подаде такава молба. И уточни, че още няма резолюция по молбата му.

Директорът на болничното заведение каза, че е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването още през ноември, в което посочва най-спешните за решаване въпроси, свързани с дейността и финансирането на болницата. В писмото си, адресирано до служебния министър Асен Меджидиев, д-р Дечев посочва 11 проблема, за решаването на които се налагат действия от страна на Министерството на здравеопазването. Но според директора все още няма решение на всички посочени от него проблеми.

Според лекаря част от ръководството на здравното ведомство вероятно е против станалото факт наскоро вливане на белодробната болница “Св. София” в болница “Св. Иван Рилски”. Вливането на “Св. София” стана на 23 септември 2022 г. Разрешението за новите дейности, които се извършват във вече новата болнична структура, е издадено на 12 декември 2022 г., допълни Дечев. Някои от поставените в писмото до ресорното министерство въпроси са свързани именно с дейността на окрупнената болнична структура.

Белодробната болница имаше милион и половина лева просрочени задължения и двойно повече, които не бяха в просрочие, каза още д-р Дечев. А болница “Св. Иван Рилски” със собствени средства е изплатила тези задължения. Близо 30 на сто от персонала на белодробната болница е напуснал преди вливането. Но част от работещите вече са се завърнали и са получили заплати, определени по правилата на “Св. Иван Рилски”.

В болницата вече работят 903 човека, като всички получиха по 1000 лв. коледни надбавки, подчерта директорът на лечебното заведение. И добави, че средната годишна лекарска заплата в „Св. Иван Рилски“ е в диапазона 60 000 – 220 000 лв. Средната месечна заплата на медицинска сестра в болницата е в диапазона 2500 – 6000 лв. Болницата приключи миналата година с печалба, категоричен е той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *