ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Експерт: Ако се върне 20% ДДС на хляба, той ще струва над 3 лева

Мариана Кукушева - член на УС на Федерацията на хлебарите и сладкарите в Б-я

“Ако се върне 20-процентовото ДДС на хляба, той ще струва над 3 лева. Това е единственият хранителен продукт, който не промени цената си в последните 8 месеца.” Това заяви пред NOVA Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

“От 1 юли 2022 г. крайната цена падна между 17 и 26%. Преди той струваше около 2,00 -2, 40 лева, а вече е под тази стойност. Всеки производител има своя доставна цена. За нас е необяснимо защо продуктът се превръща в обект на обругаване от страна на анализатори, включително и от страна на бившия финансов министър Симеон Дянков, които твърдят, че нулевото ДДС на хляба не е свалило цените и че те трябва да се покачат с 20%”, каза Кукушева.

“В България се внася единствено и само украински слънчоглед, който има по-ниска цена в сравнение с българския”, увери експертът. “Ако някой твърди, че където и да е в България, се разтоварва украинска пшеница, го моля да каже къде точно и кога. Гарантирам, че българският хляб се произвежда единствено и само от българска пшеница”, добави тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *