ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Еленко Божков: Аз съм учил Кирил Добрев на енергетика

заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков и изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев взеха участие в заседание на Асамблеята на донорите на Международен фонд "Козлодуй”

“Бях съдружник със съпругата на Румен Овчаров и съм учил Кирил Добрев на енергетика. Некоректно е Овчаров да ни свързва с Добрев като партньори, защо не го прави за съпругата си? Тези сътрудничества са в миналото.” Това каза в интервю за bTV Еленко Божков, зам.-министър на енергетиката в момента. Така той отговори на обвиненията Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката, който в интервю в неделя заяви: “Лицето Кирил Добрев не е случаен човек. Чрез Еленко Божков управлява енергетиката на България.” Овчаров е сред новите петима българи, които са санкционирани по закона „Магнитски“. В мотивите на министерството на финансите на САЩ се посочва, че бившият енергиен министър е участвал многократно в корупционни договори с руски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ “Козлодуй”.

Еленко Божков обяви, че познава и бившия директор на АЕЦ “Козлодуй” – Александър Николов, също от новия списък по “Магинтски“, като уточни, че е вносител на един от многото сигнали срещу него. “Впечатление прави отсъствие на още една фигура – това е Наско Михов, за който нищо не се споменава. Съветвам ви да поразпитате Наско Михов, да го поканите на разговор. И за него съм подавал сигнал“, допълни зам.-министърът. И уточни, че е подавал сигналите, преди да стане зам.-министър, те са били до президента, премиера, главния прокурор и председателя на ДАНС. Отнасяли се за корупция – за фалшифициране на договори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *