ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Ериксон” продава бизнеса си за обслужване на клиенти в Русия

ериксон

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson (официално Telefonaktiebolaget L. M. Ericsson) реши да прехвърли част от руския си бизнес за поддръжка на клиенти на местния мениджмънт. Това се съобщава на сайта на компанията.

„Изцяло притежаваното от компанията руско подразделение на Ericsson сключи споразумение за прехвърляне на бизнеса с поддръжка на клиенти в Русия на руска компания“, се отбелязва в съобщението. В него се добавя, че руската компания е собственост на бивши оперативни мениджъри на подразделението на Ericsson в Русия.

“Бизнесът, свързан с обслужване на клиенти в Русия, е местен и не включва износ на хардуер, софтуер или свързани услуги”, се казва в изявление на телекомуникационната компания. 

Съгласно споразумението, компанията ще прехвърли 40 служители, активи и договори в новата фирма. В съобщението също така се посочва, че Ericsson ще поддържа малко присъствие в Русия през 2023 година. Фирмата запазва юридическо лице, за да завърши постепенно дейността си в страната и да изпълни всички необходими изисквания съгласно законодателството.

Финансовите условия по сделката не се съобщават.

В края на август Лев Френкел, главен изпълнителен директор на R-Style Softlab, коментира, че китайските ZTE и Huawei ще заемат мястото на Ericsson, който напуска Русия. А руските оператори ще трябва да разрешат въпроса с доставката на ново оборудване, което да замени телекомуникационните устройства от шведския производител.

По-рано, на фона на руската инвазия в Украйна, беше съобщено, че Ericsson ще ограничи дейността си в Русия през следващите месеци, което включва спиране на операциите и доставките на клиенти в Русия.

От компанията отбелязват, че всички руски служители ще получат финансова и социална подкрепа. За шведския производител работят около 400 души в страната, които са получили известие, че се подготвя съкращение на персонал.

Ericsson продава инфраструктура, софтуер и услуги в областта на информационните и комуникационните технологии за доставчици на телекомуникационни услуги и предприятия, включително 3G, 4G и 5G оборудване. В компанията работят около 100 000 души, а тя оперира в повече от 180 държави. Ericsson има над 57 000 издадени патента.

Ericsson има основен принос за развитието на телекомуникационната индустрия и е един от лидерите в 5G мрежите.

Компанията е основана през 1876 г. от Ларс Магнус Ериксон и се контролира съвместно от семейство Валенберг чрез холдинговата компания Investor AB и универсалната банка Handelsbanken чрез инвестиционната си компания Industrivärden.

Ericsson е изобретателят на Bluetooth технологията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *