ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

За ХОРЕКА отстъпки за музикален лиценз – до края на февруари

Собствениците на туристически и търговски обекти могат да заплатят по-евтино лиценза си за музика, като ползват 10% отстъпка за авансово плащане до края на месец февруари.  

Това напомня организацията на авторите и композиторите МУЗИКАУТОР във връзка с регулярната кампания за лицензиране на сектор „Хотели, ресторанти, кафенета“ (ХОРЕКА). 

По действащата тарифа на МУЗИКАУТОР, одобрена от министъра на културата, собствениците могат да ползват отстъпки и при постигнат индивидуален обем на възнагражденията – работа на обектите до три дни в седмицата, за новооткрити обекти, както и за малки населени мета. 

Тарифата на МУЗИКАУТОР е договорена с организацията, представляваща бранша – Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Съгласно споразумението членовете на БХРА могат да ползват своите браншови отстъпки и в следващите пет години. 

МУЗИКАУТОР напомня още, че авторските възнаграждения, плащани от ХОРЕКА сектора, се разпределят към авторите на музиката. По този начин техните интереси са защитени и авторите са стимулирани да създават нова и по-качествена музика, която отново да носи добавена стойност за туристическия и търговския бранш. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *