ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Иван Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за Каравелово

Министерски съвет Иван Шишков

“Кметът на Община Карлово изцяло е стопанин на територията, там няма и милиметър държавата земя, така че нещата изцяло са в неговите ръце”, заяви служебният регионален министър Иван Шишков

Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово. Кметът на общината изцяло е стопанин на територията, там няма и милиметър държавата земя, така че нещата изцяло са в неговите ръце. Това заяви пред БНТ служебният регионален министър Иван Шишков в отговор на въпрос за обявеното частично бедствено положение в района. “В едната част е започнало строителство, а и сезонът е неподходящ за такова строителство. Да се прави строителство с цел кампания и след една година да е разрушено и отново ремонтирано, няма смисъл”, допълни той. Частично бедствено положение беше обявено в четвъртък в карловските села Богдан и Каравелово. Причината е, че нивото на реката, която ги заля в края на лятото, отново се покачва.

Министърът посочи, че неговият отчет за последните 7 месеца “не е бил акцентиран върху това какво е било констатирано, отчетът е върху това какво е направено”. “Проблемите, които продължаваме да констатираме, това е т.нар. възложено от държавата строителство, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възлагано от самата държава”, отбеляза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *