ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Инвестиционната програма на Община Плевен за 2023 г. е за 14 млн. лв.

Плевен - поглед отвисоко

Инвестиционната програма на Община Плевен за 2023 г. е готова и ще бъде включена за обсъждане и гласуване в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент с дата 23 февруари, отбелязаха от местната власт. За финансирането на програмата ще бъдат използвани няколко източника. Това ще бъдат собствени приходи на общината в размер на 4 270 751 лв.; целева субсидия за капиталови разходи от републиканския бюджет – 3 433 300 лв., и преходен остатък от целеви трансфери за капиталови разходи от предходните три години – 6 728 691 лв., или общо – 14 432 742 лв., отчетоха от общината

„В условия на инфлация, отсъствие на редовно правителство и на държавен бюджет максимално прецизирахме Инвестиционната програма, въпреки че има още много нужди и предложения. Именно финансовата дисциплина ни позволява да приключваме последните трудни години без неразплатени или просрочени разходи“, коментира кметът Георг Спартански.

Плевен е седмият по големина град в България. Той е административен и стопански център на Област Плевен, Община Плевен и е част от Северозападния район за икономическо планиране.

Плевенска община е разположена в сърцето на Дунавската равнина в Северна България, което определя значението й като важен административен, икономически, транспортен, газоразпределителен, политически и културен център. Град Плевен се намира на 170 км от столицата София, на 320 км от Черноморския бряг, на 30 км от река Дунав, на 130 км от Дунав-мост и на около 70 км от Стара планина.

До града се достига по първокласен път София-Варна (Е83), по второкласен път Никопол-Плевен (II-34), второкласен път Ловеч-Плевен (II-35). Достъпът до града по р. Дунав се осъществява чрез ферибота Турну Мъгуреле-Никопол, отстоящ на 57 км, и пристанище Сомовит, отстоящо на 31 км от града.

В състава на общината са включени 25 селища /два града и 23 села/.

Плевен е земеделски, индустриален и търговски център с диверсифицирана икономика, включваща големи производствени предприятия в областта на тежката промишленост и малки и средни предприятия от леката промишленост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *