ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министър Шишков спира забавянето на шосето Видин – Монтана

Министерски съвет Иван Шишков

За по-малко от 3 години ще бъде построен важният за Северозападна България скоростен път, обеща регионалният министър

“Спираме забавянето на един изключително важен инфраструктурен обект – скоростният път от Видин към Монтана. Започваме да компенсираме това забавяне и ще построим трасето от Ружинци до Монтана за по-малко от три години.”

Това обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по повод взето решение от страна на Министерския съвет на първото му заседание за 2023 година. Министърът подчерта, че за него това е важна новина, имайки предвид, че още през февруари 2021 г. е бил одобрен подробен устройствен план, но след това процедурата била забавена цели седем месеца заради административни проблеми, стигнали до съда.

Но от АПИ работили изключително активно през последните три месеца и министърът е оптимист за компенсирането на забавянето по отношение на жизнено важния път за Северозападна България, за който идеята е да свърже Видин с Ботевград през Монтана. Министърът отбеляза, че днешното решение на Министерския съвет дава хоризонт да се мисли и за алтернативно второ трасе.

Веднага след това последва журналистически въпрос, който върна регионалният министър обратно от бъдещето към злободневито. Той бе свързан с протеста на граждани от Пролеша, община Божурище, пред сградата на Агенция “Пътна инфраструктура”. Те недоволстват, че са били излъгани, че могат да пътуват без винетки от общината си до София – нещо, което те са правили от 2020 г. насам и заради което вече има натрупани глоби в размер на хиляди левове.

Министърът призна, че те са жертва на лоша комуникация и че не е справедливо всеки един санкциониран да плаща глоба, многократно по-висока от цената на винетката. Отбеляза, че от доста отдавна е готов с решение за проблема в Пролеша, но за да стане това, трябва народен представител да прояви законодателна инициатива, като предложи промяна в Закона за пътищата. Арх. Шишков обясни, че е говорил с няколко депутати от различни парламентарни групи, които да предложат текст, според който глобата заради това, че човек кара без винетка, да не може да превишава тройния й размер за година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *