ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Наемодателят на офис в Сан Франциско съди Twitter

туитър

Собственикът на един от офисите на Twitter в Сан Франциско, Калифорния, е завел дело срещу социалната мрежа поради факта, че корпорацията, която Илон Мъск притежава, не е платила наем в размер на 136 260 долара, съобщи The Wall Street Journal.

Според изданието, дела срещу Twitter са заведени и от доставчик на софтуер и една транспортна компания. Всички те се опитват да възстановят по този начин закъснели плащания за извършени услуги.

От Twitter не са отговорили на искането на The Wall Street Journal за коментар.

В средата на декември The New York Times съобщи, позовавайки се на източници, че Twitter, след като беше придобит от Илон Мъск, е спрял да плаща наем за офис, за да намали разходите.

На 27 октомври Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, която притежава едноименната социална мрежа. Веднага след закупуването на фирмата предприемачът уволни редица членове на ръководството, а след време започна и съкращения и персонала. Мъск каза в първото си обръщение към служителите на Twitter, че компанията може да фалира, ако не носи повече пари. За да се спестят пари, на служителите на компанията бяха отменени надбавките за изпълнение, както и помощите за здравеопазване, обучение, домашен интернет и детски градини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *