ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нигерия първа в Африка получава достъп до мрежата Starlink

мъск

Американската аерокосмическа корпорация SpaceX, основана от предприемача Илон Мъск, предостави на Нигерия достъп до интернет услугите на мрежата Starlink. Както SpaceX съобщи в Twitter, тази страна е първата, която получи услугите на компанията на африканския континент.

Сателитната интернет услуга Starlink е предназначена да осигури достъп до интернет чрез разполагане на голям брой устройства с тегло 260 килограма. От SpaceX са изчислили, че изстрелването на общо 11 000 сателита и въвеждането им в експлоатация ще струва 10 млрд. долара. Според компанията тя ще може да осигури широколентов достъп до интернет със скорост от 1 Gbps, което отговаря на стандарта 5G. От май 2019 г. досега SpaceX е изстреляла повече от 3200 сателита Starlink в орбита.

От началото на миналата година услуга Starlink е достъпна и в България.

Целта е с тази сателитната интернет услуга да се подобри достъпът до бърз интернет в света. Чрез сателитите може да се предоставя непрекъсната връзка в отдалечени и труднодостъпни райони, в които живеят малко хора, а мобилните оператори просто нямат търговски интерес да изграждат своя мрежа. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *