ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Подписват споразумение за по-високи заплати в “Български пощи”

"Български пощи"

Споразумение за увеличение на основните работни заплати и месечните социални плащания в “Български пощи” ЕАД ще бъде подписано в присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. 

Споразумението ще бъде подписано днес от 14:00 ч., в зала 3 на Министерството на транспорта и съобщенията.

Документът е резултат от постигнато договаряне на ръководството на дружеството със синдикалните организации, които са страна по Колективния трудов договор. То обхваща увеличение на основните работни заплати и ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество.

В края на януари Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в България и Федерация “Съобщения” към Конфедерация на труда “Подкрепа” започнаха подписка в цялата страна на работниците и служителите в “Български пощи” за стачни действия.

След това служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че е възложил на ръководството на дружеството да предложи варианти за ръст на заплатите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *