ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Правителството удължи с година закрилата на бежанци от  Украйна

Украинци Слънчев бряг

Министерският съвет прие удължаване на действието на временната закрила на разселените лица от Украйна на територията на Република България с една година – до 4 март 2024 г., в съответствие с решението на Европейската комисия за удължаване действието на Директивата за временна закрила.

Това стана след като правителството прие Решение за изменение на РМС № 144 от 10 март 2022 г. за предоставяне на временна закрила на разселени лица от Украйна и за изменение на Националния план за действие при временна закрила в Република България.

Правителството прие също така утвърждаване на образци на регистрационни карти, които се издават от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. С това се определя срок за пререгистрация на лицата, разселени от Украйна, с предоставена временна закрила, във връзка с удължаване на срока на временната закрила на територията на Република България до 4 март 2024 година. Процесът по пререгистрация ще започне в началото на месец февруари 2023 г. и ще продължи до 31 март 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *