ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В присъствието на президента “ТЕХНОТЕСТ” отбеляза своята 60-годишнина

Технотест

Президентът Румен Радев описа дейността на “ТЕХНОТЕСТ” като изключително важна за безопасността на българските граждани. Той поздрави екипа и ръководство за 60-ия рожден ден на дружеството

Държавният глава Румен Радев уважи отбелязването на 60-ата годишнина на акредитираната изпитвателна лаборатория и техническа служба за България “ТЕХНОТЕСТ”. Събитието се проведе на 24 януари (вторник) от 18.00 часа в Централния военен клуб в София. Присъстваха и редица гости от пътнотранспортния бранш в страната.

Президентът отвори официалната част със слово за компанията, в което описа дейността ѝ като изключително важна за безопасността на българските граждани. Той поздрави екипа и ръководство за 60-ия рожден ден на дружеството – години на работа, с които малко фирми у нас могат да се похвалят.

Последваха речи, представяне на поздравителни адреси и връчване на награди, включително от Народно събрание, както и от дългогодишните партньори на “ТЕХНОТЕСТ” – TÜV SÜD (Германия), Министерство на транспорта съобщенията и Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”, изпълнителния директор на “Българска служба по акредитация” г-жа Ирена Бориславова, ректора на Техническия университет в София проф. Иван Кралов, председателя на “Асоциация на полицейските началници” г-н Любомир Йосифов, председателя на Научно-техническиа съюз по транспорта инж. Ясен Ишев и от служителя с най-дълъг стаж в компанията – от над четири десетилетия, инж. д-р Русим Русимов.

Официалната част бе закрита с реч на изпълнителния директор на “ТЕХНОТЕСТ” инж. Драгомир Мицов, който припомни на всички присъстващи най-добрите моменти от историята на фирмата, а именно: Десетте спечелени златни медала на Пловдивския панаир; кооперативното споразумение, с което най-голямата и престижна фирма за технически надзор в света TÜV SÜD признава “ТЕХНОТЕСТ” за равен партньор; нотификацията на “ТЕХНОТЕСТ” и Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” с Note Verbale № 344 на Република България преди близо две десетилетия. Инж. Мицов отдаде успеха на компанията на много четене, мислене и работа, отличаваща се с честност и професионализъм и повтори девиза на фирмата: “Гаранция за сигурност”. В заключение изпълнителният директор на “ТЕХНОТЕСТ” поздрави своите колеги за заслужения празник и им пожела да бъдат здрави и в това объркано време да продължат своята работа, както досега – с високо вдигнато чело.

“ТЕХНОТЕСТ” е акредитирана изпитвателна лаборатория за пътнотранспортни изпитвания с акредитация, датираща отпреди близо четири десетилетия, и техническа служба – нотифицирана преди близо две десетилетия с Note Verbale 0344 с държавния печат на Република България и представена чрез Постоянното представителство на Република България при службата на ООН и другите международни организации в Женева. Компанията е с 60-годишна история – над две десетилетия в кооперативен договор за равноправно партньорство с най-голямата и разпознаваема в света компания в бранша – TÜV SÜD. Преди близо десетилетие встъпителен доклад на холандското правителство МАТ08/BG/8/5 в помощ на Пътна полиция определи дейността на “ТЕХНОТЕСТ” като жизненоважна за транспорта в страната ни. За годините на своето съществуване компанията е проектирала, изработила и внедрила в българското стопанство десетки разработки на пътнотранспортни средства – ремаркета, специализирани транспортни машини, надстройки. Днес “ТЕХНОТЕСТ” не само съумява да запази дейността си, но с гъвкавата си политика я разширява. Дружеството е единственият сертификационен орган за физическа защита в България с европейски валиден сертификат по БДС EN ISO/IEC 17065, като клиенти на компанията са БНБ и редица водещи банки в страната и чужбина. WWW.TECHNOTEST.BG

Историческа справка на компанията:

  • С разпореждане на Министерския съвет от 01.01.1963г. се създава НИПКИМД от 01.01.1964г. се преименува в НИПКИДТ, с ново разпореждане на МС от 07.08.1964г. се преименува на НИПКИДА – Научно-изследователски и проектно-конструкторски институт по двигатели и автомобили.
  • С разпореждане на МС от 01.11.1974г.се преименува в “Лаборатория по автомобили, двигатели и агрегати – ЛАДА”, със статут на инженерно-внедрителска организация.
  • От 01.01.1984г. е поделение на Балканкар – „Балканкартехника”.
  • С разпореждане на МС се преобразува в Център по изпитване на транспортна, селскостопанска и строителна техника.
  • На основание Указ 56 с решение на СГС се вписва като Държавна фирма ТЕХНОТЕСТ™ с предмет на дейност: сертификационни изпитвания на транспортна техника, свързани с екологията и безопасността на движението, инженерингова дейност, проектиране, разработване и внедряване на електронизирани изпитвателни стендове и системи, специализирано техническо оборудване и обучение на кадри.
  • С Решение на СГС от 02.04.1992 г. се пререгистрира от ДФ в ЕООД, от 14.02.1999г. в ООД, а от 09.04.1999г. в “ТЕХНОТЕСТ” АД.
  • Първият си Атестат №4.Л от 20.10.1993г. за акредитирана лаборатория получава от Комитета по качество в последствие ДАМТН и сега БСА (Българска служба по акредитация, член на Европейската акредитационна служба).
Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *