ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Работник чупи жълти павета с чук, фирмата вероятно ще бъде глобена

Жълти павета

През октомври 2022 г. на фирмата изпълнител бе наложена санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник

“Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве.” Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук по повод разпространени в медиите кадри, на които се вижда как работник чупи паве с чук. “Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната вече са свалени, по мое разпореждане те се преглеждат и беше извършена проверка на място. Освен това ще подадем и сигнал до СДВ за изясняване на всички факти”, посочва Фандъкова, допълвайки, че случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици.

Кметът припомня, че през октомври 2022 г. е наложена санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата. “Налагам санкциите за увреждане на културна ценност по Закона за устройство и застрояване на Столична община, това е така нареченият Закон за София, в който успяхме да защитим санкции за увреждане на културното наследство, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното наследство, налагани от държавата”, отбелязва още столичният градоначалникът.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Васил Левски“ до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички предвидени за ремонт площи в зоната, а стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *