ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

До 28 февруари работодателите представят пред НАП информация за изплатени възнаграждения

нап

Работодателите трябва да представят информация пред Националната агенция за приходите до 28 февруари за изплатените от тях суми за възнаграждения миналата година. Това припомнят от ведомството. Заедно с изплатените заплати, удържаните авансово данък и задължителни осигурителни вноски, трябва да се изпратят и данните за необлагаемите доходи.

Необлагаеми са доходите, които служителите получават под формата на ваучери за храна, изплатените обезщетения за първите три дни от болничния, еднократните помощи в размер до 2400 лв. за раждане или осиновяване на дете, сключване на граждански брак и други, припомнят от приходната агенция.

Също така по Закона за данъка върху доходите на физическите лица се обявяват изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество, доходи от други източници,  доходи, подлежащи на облагане с окончателен данък, като например дивиденти и ликвидационни дялове, облагаеми парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител и др., доходи от прехвърляне на права и имущество и други необлагаеми доходи.

Информацията ще бъде част от предварително попълнените данъчни декларации, които ще бъдат достъпни по електронен път от март.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *