ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Радев отива на Мюнхенската конференция за сигурността

В делегацията ни ще бъдат вицепремиерът за европейските средства Атанас Пеканов и министърът на отбраната Димитър Стоянов

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Федерална република Германия днес и утре за участие в 59-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съвременната кризисна обстановка Мюнхенската конференция се утвърждава като глобален форум по въпросите на сигурността, връщайки се към традиционното си мото “да градим мир чрез диалог.”

На форума в баварската столица ще бъдат обсъдени мерки в контекста на усложнената среда на сигурност в резултат на войната в Украйна, както и други актуални предизвикателства пред сигурността.

В делегацията, водена от българския държавен глава, ще бъдат заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Петдесет и деветата Мюнхенска конференция по сигурността ще се състои от 17 до 19 февруари. На нея ще присъстват световни лидери, сред които и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *