ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Програмата за развитие на селските райони се допълва с нова подмярка

земеделие

Правителството одобри петнадесето изменение на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., с което се предвижда осигуряване на условия, при които малките и средни предприятия, преработващи земеделски продукти, групите и организациите на производители и земеделските стопани да получат спешна безвъзмездна помощ, за да преодолеят негативните последици от руското нашествие в Украйна. С това изменение се създава нова подмярка 22.2. – „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна“. Финансирането е под формата на еднократна помощ и ще осигури ликвидност предвид затрудненията, пред които секторът е изправен при преработката или маркетинга на селскостопански продукти. Подкрепа ще се предоставя на територията на цялата страна за микро-, малки и средни предприятия, преработватели на селскостопански продукти, групи и организации на производители.

Промяна предвижда да бъде разширен и обхватът на подмярка 22.1 „Извънредно временно подпомагане за земеделски стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна“ за подпомагане на допълнителни чувствителни сектори, като финансовата помощ ще бъде насочена в секторите „Растениевъдство“ – за земеделски стопани, отглеждащи оранжерийни ягоди и малини и „Животновъдство“ – за земеделски стопани, отглеждащи пчелни семейства.

Решението на Министерския съвет не води до въздействие върху държавния бюджет и е в рамките на първоначално зададените параметри на ПРСР 2014 – 2020 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *