ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Социолозите доказаха ефективността на 4-дневната работна седмица

бизнес среща

Екип от социолози от университета в Кеймбридж, съвместно с британската правозащитна организация с идеална цел 4 Day Week Global, оцениха ефективността на четиридневната работна седмица. Резултатите от проучването са публикувани на сайта 4 Day Week Global.

В продължение на шест месеца няколко компании преминаха към нов формат на работната седмица, без да намаляват заплатите на служителите. Общо около 3 хиляди служители преминаха към новия формат. В началото, средата и края на проучването участниците попълниха въпросник относно представянето си на работа, преживяния стрес, чувство на прегаряне и общо благосъстояние.

Служителите оценяват, че нивата на тревожност и умора са намалели, докато психическото и физическото здраве са се подобрили. И така, 71 процента от служителите съобщават за по-ниско ниво на “прегаряне”, а 39 на сто казват, че изпитват по-малко стрес в сравнение с началото на проучването. Броят на болничните е намален с 65 процента, а броят на напусналите по собствено желание служители е с 57 на сот по-малко. Приходите на компанията останаха практически непроменени през пробния период.

Много респонденти казаха също, че им е станало по-лесно да съчетават работата със семейството и социалните задължения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *