ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Кабинетът сключва споразумение за кредитен рейтинг с Fitch

Министерски съвет сграда

Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише от името на България Споразумение за държавен кредитен рейтинг с Агенция за кредитен рейтинг Fitch Ratings Ireland Limited spółka z ograniczoną odpowiedzialnością oddział w Polsce (Fitch). Документът по същество не променя съществуващите до момента отношения между Република България и Fitch, установени по силата на подписаното през 2014 г. споразумение.

Сключването на ново споразумение е обосновано от необходимостта за изпълняване на регулаторните изисквания на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA), Регламент (ЕС) № 462/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 21 май 2013 година за изменение на Регламент (ЕО) № 1060/2009 за агенциите за кредитен рейтинг.

Необходимостта от правно регулирани отношения между България и Агенцията за кредитен рейтинг Fitch се обуславя от факта, че наличието на кредитни рейтинги, присъдени от международно признати рейтингови агенции, е ключово условие за обезпечаване достъпа на страната до капиталовите пазари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *