ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Срещи на министър Пулев по Плана за възстановяване и в Кюстендил

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев приключва разяснителната кампания за кандидатстването по процедури от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз в Кюстендил. Той ще даде брифинг заедно с областния управител инж. Александър Пандурски. По време на тази обиколка той се срещна с всички областни управители в страната. На срещата ще присъстват още Красимир Якимов, началник на кабинета на министъра, Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа, представители на местния бизнес и работодателски организации.

Министерството на иновациите и растежа вече приключи кандидатстването по първите две процедури от Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лева. На 30 декември миналата година бяха обявени и първите 953 проекта, които ще получат финансиране по първата отворена за България процедура от Плана за възстановяване е устойчивост. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30.6 млн. лв. бяха подадени близо 7700 проектни предложения за над 146 млн. лева. Тя приключи на 19 декември, като още в рамките на този месец ще бъдат обявени спечелилите компании.

Очаква се да бъдат отворени и още две процедури по Плана за възстановяване. Едната е за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв., а другата за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лева.

За рекордно кратък срок бяха одобрени и двете нови европрограми по линия на Министерството на иновациите и растежа на обща стойност над 5 млрд. лева. Новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) с бюджет над 3 млрд. лв. бе изпратена на 16 август и одобрена на 3 октомври. Изцяло новата за България Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ (ПНИИДИТ) с бюджет от 2,14 млрд. лв. бе изпратена на 26 октомври и одобрена на 5 декември.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *