ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Срив в оперативната печалба на Samsung с 69% в края на 2022-а

самсунг

Южнокорейската корпорация Samsung Electronics съобщи, че оперативната й печалба през четвъртото тримесечие на миналата година е спаднала с 69 процента в сравнение със същия период на 2021 г. поради ниското търсене на чипове и смартфони. Оперативната печалба за периода от октомври до декември е 4.3 трилиона вона (3.4 милиарда долара). Преди година цифрата беше 13.8 трилиона вона (10.8 милиарда долара). През третото тримесечие на миналата година печалбата е била 10.8 трилиона вона (8.5 милиарда долара). Според агенция Yonhap оперативната печалба на компанията за първи път от 2014 г. е под 5 трилиона вона (3.9 млрд. долара) за тримесечие. За цялата година оперативните приходи се очаква да спаднат с 16 на сто до 43 трилиона вона (33.8 милиарда долара).

Общите продажби на Samsung Electronics бяха 70 трилиона вона (55 милиарда долара), което е спад от 8.5 процента спрямо миналата година. За цялата 2022 г. продажбите вероятно ще нараснат със 7.9 на сто до рекордните 301.7 трилиона вона (237 милиарда долара) за корпорацията. По-подробна финансова информация ще бъде публикувана на 31 януари.

“На фона на продължаващата несигурност относно външните бизнес условия, продажбите на чипове паднаха поради ниското търсене от страна на клиенти – сървърни оператори, центрове за данни, производители на мобилни телефони”, коментират от компанията.

От Samsung Electronics отбелязват, че спадът в търсенето през четвъртото тримесечие на миналата година е бил по-значителен от очакваното. От своя страна, това доведе до по-голямо намаление на цената на чиповете памет. Освен това поради “макроикономически проблеми” продажбите на смартфони и домакински уреди са намалели, според южнокорейската корпорация.

“Самсунг Електроникс” е най-големият производител на електроника в света. Компанията е разположена в град Сувон, Южна Корея. Samsung Electronics е най-голямата компания в азиатската страна и основна част от Samsung Grour. Тя е водещ производител на повече от 70 вида продукти. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *