ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Сунак може да извади Великобритания от конвенцията за правата на човека

риши сунак

Британският премиер Риши Сунак заяви, че правителството е готово за драстични мерки, включително и оттегляне от Европейската конвенция за правата на човека, след съобщения, че около 65 000 нелегални мигранти може да пристигнат в страната. Това съобщава британският всекидневник The Times.

Статията отбелязва, че Сунак и британският външен министър Суела Брейвърман биха могли да предоставят ново имиграционно законодателство след няколко седмици.

Според премиера, Великобритания може да се оттегли от конвенцията, ако други решения на миграционната криза не проработят.

Както се посочва в материала, незаконната миграция през 2023 г. ще нарасне с 50 процента в сравнение с миналата година поради голям брой хора, които искат да се преместят от Централна Азия в Европа.

По-рано The Sunday Times съобщи, че около 65 хиляди нелегални мигранти могат да пристигнат в Обединеното кралство тази година. Премиерът Риши Сунак обеща да промени имиграционните правила, за да експулсира незабавно всеки, който е влязъл незаконно в страната, пише вестникът. Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман подготви план за намаляване на броя на пристигащите в страната мигранти.

Според предложения план, властите на Обединеното кралство ще увеличат нивото на минималния доход за британците, които искат да поканят в страната членове на семейството си, които нямат британско гражданство. Планът на министъра предвижда и увеличение на минималната работна заплата за фирмите, които наемат чуждестранни работници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *