ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще си сътрудничим с Република Корея в ИТ сектора

Никола Стоянов, посланика на Корея

Възможностите за сътрудничество между България и Република Корея в сектора на информационните и комуникационни технологии бяха обсъдени на среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и заместник-председателя на Корейската търговско-промишлена палата У Техи. Република Корея е разглеждала възможността за разкриване на център за ИТ таланти у нас, стана ясно по време на срещата.

“Българските специалисти в сферата работят на световно ниво, а все повече български компании се развиват устойчиво и изпълняват съвместни проекти с някои от световните лидери в областта”, подчерта министър Стоянов. Той представи развитието на сектора и акцентира, че страната ни е хъб на много чуждестранни компании от тази сфера.

У Техи посочи, че Корея подобрява позицията си на производител на електрически автомобили и батерии за тях. В тази връзка министърът на икономиката уточни, че “аутомотив индустрията е сред най-бързо развиващите се и иновативни сектори у нас” и предложи обсъждането на общи проекти и възможности за сътрудничество в областта.

Беше обсъдено състоянието на двустранната търговия и бяха коментирани варианти за разширяване на българския износ с продукти като зърнени храни, етерични масла, лозаро-винарски продукти, козметични, фармацевтични продукти и други.

В срещата участваха зам.-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев и посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. г-н Лий Хо-шик.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *