ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Товарен кораб заседна в Суецкия канал

кораб зърно износ

Товарният кораб Glory заседна в Суецкия канал близо до град Ел Кантара, разположен в провинция Исмаилия. Това съобщи египетската корабна агенция Leth Agencies.

„Товарният кораб Glory заседна, присъединявайки се към караван на юг от кораби близо до Ел Кантара“, се казва в Twitter акаунта на доставчика на услуги.

Влекачи за управление на Суецкия канал се опитват да върнат кораба.

Ръководителят на администрацията на канала Усама Рабия коментира, че товарният кораб не засяга навигацията.

„Корабът е заседнал малко в южната част на канала и е на вода“, отбелязва Рабия, цитиран от телевизионния канал „Ал Арабия“.

Според услугата за проследяване на кораби MarineTraffic, товарният кораб е регистриран на Маршаловите острови. Дължината му е 225 метра. Корабът е напуснал пристанище Черноморск в Украйна преди повече от две седмици.

Турция съобщи, че 5.4% от зърното, изнесено от Украйна, е доставено в бедните страни

Почти 17 милиона тона селскостопанска продукция са изнесени през морския хуманитарен коридор от пристанищата на Украйна от началото на „зърнената сделка“.

Само 5.4 процента от общия обем храни е доставена на бедните страни, които имат остра нужда от нея, коментира турският министър на земеделието Вахит Киришчи.

Към 8 януари по зърнения коридор с 633 кораба са изнесени 16.9 милиона тона селскостопанска продукция, включително зърно.

На 22 юли миналата година в Истанбул бяха сключени споразумения за износ на храни от Украйна за 120 дни. Едно от споразуменията първоначално беше валидно до 19 ноември и регламентираше процедурата за износ на зърно от контролираните от Киев пристанища Одеса, Черноморск и Южни.

Споразуменията бяха удължени на 17 ноември с още 120 дни. Според руското външно министерство, сделката е удължена автоматично поради липса на възражения от участващите в нея страни (Русия, Украйна, Турция, ООН).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *