ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Туристическият бизнес ще изгражда нови ВЕИ за собствено потребление по ПВУ

Зелена енергия - ВЕИ - зелен преход

Туристическият бизнес може да получи финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България (НПВУ) по нова отворена процедура. Министерството на иновациите и растежа обяви на 14 февруари процедура за подбор на предложения за изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията.

Проектни предложения за финансиране могат да се подават до 15 май, уточняват от Министерството ан туризма.

Основна цел на настоящата процедура е предоставяне на безвъзмездни средства за изграждане на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление, които да са комбинирани с локални съоръжения за съхранение на енергия. С това финансиране ще се насърчи прехода на частния сектор, в т.ч. от сектор „Туризъм“, към екосъобразна дейност.

Общият размер на средствата по тази процедурата е 200 000 000 лева.

За финансиране могат да кандидатстват микро-, малки и средни предприятия, които трябва да са регистрирани не по-късно от 31 декември 2019 година.

Кандидатстването се извършва с подаване на проектно предложение изцяло по електронен път посредством попълване на уеб базиран Формуляр в ИСМ-ИСУН 2020, раздел Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България с използването на валиден Квалифициран електронен подпис (КЕП). Процедурата се администрира от Министерство на иновациите и растежа  като Структура за наблюдение и докладване на Програмата за икономическа трансофрмация към Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *