ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Фандъкова: Справедливо е връщането на картата за една линия

Йорданка Фандъкова инспекция на новите петростанции метро

Връщането на картата за една линия за пътуване в градския транспорт е справедлива стъпка. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред репортери, след като провери ремонтите дейности на сграда на училище в “Люлин”.

В четвъртък Столичният общински съвет ще гласува промяната, която бе приета преди ден от Комисията по транспорт и пътна безопасност. Общинските съветници ще обсъдят и гласуват промени в транспортната наредба, свързани със средствата, които се отпускат от Министерския съвет като компенсации за цените на превозните документи. Фандъкова уточни, че парите трябва да покрият разликата между цените на картите, обявени от общината, и намаленията, обявени с решение на Министерския съвет.

Според кмета решението на кабинета да подпомогне местната власт, за да се намалят цените за пътуване с обществен транспорт, е добра мярка. Фандъкова се надява да няма сериозни промени в наредбата, свързана с превозните документи, защото тя е свързана с мащабна реформа в градския транспорт. “Това е голяма реформа, която бе направена с новата тарифна политика и всяка промяна в нея би довела до промяна в разчети и в следващите стъпки”, уточни тя.

С промените в транспортната наредба, която ще обсъди СОС, се намаляват цените на картите за ученици и студенти от 20 лева на 15 лева, а на докторанти от 35 лева на 15 лева за периода за периода от 1 февруари 2023 г. до 31 декември 2023 г. Освен това се позволява безплатното пътуване на деца от 7 до 10-годишна възраст в градския транспорт. За периода от 1 февруари 2023 г. до 31 декември 2023 г. цената на годишната карта за всички линии е 180 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *