ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Фондът на фондовете стана част от Виенския икономически форум

Управителният съвет на Виенския икономически форум (VEF) е одобрил официално молбата за членство на Фонда на фондовете в престижната регионална платформа. Това е продължение на сътрудничеството между двете организации. Заседанието се проведе във Виена като е направен и обзор на планирани инициативи и приоритети за тази година.

Основите на партньорството между двете институции бяха положени с подписването на Меморандум през есента на миналата година. Придобитият статут на член на Виенския икономически форум е допълнителна стъпка в синергията между Фонда на фондовете и VEF в целенасочената подкрепа за развитие на региона от Адриатическо до Черно море. Освен това, членството дава възможност за неограничен достъп до цялата партньорска мрежа на VEF, включваща изтъкнати представители на бизнеса, политиката и дипломатическите среди, пакети за активно позициониране и бранд присъствие на водещи събития в Австрия и в други държави чрез корпоративни информационни материали, собствен щанд и други. 

В рамките на срещата във Виена Фонд на фондовете и VEF начертаха план за изпълнение на основните цели и точки от меморандума, които отговарят на мисиите на двете организации. Това са популяризиране и насърчаване на растежа на малките и средни предприятия в България за Фонда на фондовете и стимулиране на междуинституционалното сътрудничество на регионално ниво и публично-частните партньорства за Виенският икономически форум. От страна на Фонда и Виенския икономически форум е поет ангажимент за съставяне на график за последващи срещи с представители на асоциации за дялово и рисково финансиране в Австрия и в страните-членки на Форума от Югоизточна Европа.

Чрез асоциациите за дялово финансиране, както и чрез институции от региона, разпределящи публични средства, ще се улесни достъпа на крайните получатели на Фонда до нови инвестиционни възможности зад граница. От друга страна, държавите-членки на VEF ще могат да идентифицират атрактивни български компании с добри перспективи, в които да инвестират. Някои от партньорите на Форума изявиха готовност да анализират потенциално сътрудничество с фонд посредниците на Фонда на фондовете в посока ползване на български иновации и финтех бизнес решения.

В качеството си на платформа за обмен на опит на регионално ниво, Виенският икономически форум ще подпомогне комуникацията между Фонда на фондовете и аналогични или сходни структури в други държави с цел споделяне на добри практики.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *